- 12 stappen -

Stap 1: Koffie

Voordat we beginnen met het bouwen van jouw WordPress Website stel ik voor om te beginnen met een kop koffie of thee. Graag maak ik kennis met jou om te begrijpen wat je precies wilt. Dit kan bij mij, bij jou of op een andere plek. Wil je liever contact via de telefoon, Whatsapp, mail, facebook of per luchtpost...dan kan dat ook. Voor alles geldt dat je zelf kunt aangeven wat je wel en niet wilt. Wil je het bouwen van je website meer aan mij over laten of wil je bijvoorbeeld liever wat ondersteuning.

stap 2: Idee website

Je hebt een idee en weet al precies wat je wilt. Maar het kan ook zijn dat je nog helemaal niet weet wat je wilt. Wanneer je al wel een idee hebt kunnen we samen nog eens sparren over jouw idee en kijken of je toch nog vragen hebt of tot nieuwe inzichten komt. Maar het is natuurlijk aan jou wat je wilt. Heb je nog geen idee of niet helder wat je wilt dan kan ik je op weg helpen zodat jouw idee helder wordt.

stap 3: Doelgroep

Voordat we ook maar gaan beginnen met het ontwerpen of bouwen van jouw wordpress website is het belangrijk dat je weet wat je wilt vertellen en aan wie. Wat is jouw boodschap en wie is jouw doelgroep.

Stap 4: storytelling

Nu jij duidelijk hebt wat je wilt vertellen en aan wie je dit wilt gaan doen ga je jouw verhaal uitschrijven met een zoekwoordenanalyse. Zo schrijf je je verhaal met populaire woorden waarop jouw doelgroep informatie zoekt via zoekmachines. Wanneer je hulp nodig hebt bij het schrijven van je verhaal kan ik je op weg helpen of in contact brengen met iemand die jou daarin kan ondersteunen. Maar misschien is het ook niet nodig en heb je jouw verhaal al geschreven.

Stap 5: indeling website

Voordat we gaan kijken naar het ontwerp van je website gaan we eerst nadenken over de indeling van je website. Wat is een logische en heldere indeling van je WordPress website waardoor je een gebruiksvriendelijke website bouwt. Je kunt denken aan waar je logo moet komen te staan, maar ook je menu, wil je een zoekoptie inbouwen. Hier gaan we samen naar kijken als je dit wilt.

stap 6: ontwerp website

Nu jij de indeling van je WordPress website helder hebt gaan we nadenken over het ontwerp van je website. Je kunt denken aan vormgeving, kleuren, typografie, uitstraling van je website. Door met elkaar in gesprek te gaan hierover krijg je helder of het ontwerp ook past bij wat je wilt communiceren naar jouw doelgroep.

Stap 7: wordpress website

Nu gaan we aan de slag met het bouwen van jouw website. Jij levert de teksten, de foto's, het logo, pdf-bestanden etc. aan. Of je laat het aan mij over, wat jij wilt. Belangrijk is dat jouw verhaal op alle vlakken duidelijk verwoord wordt in beeld, geluid en tekst.

stap 8: Opzet website

Na 1 of 2 weken krijg je de eerste opzet te zien van je website. Dit is een globale opzet van je WordPress website en geeft een goede indruk van hoe jouw website er komt uit te zien. In deze fase kun je nog aangeven wat je mooi vindt en wat je liever anders zou willen zien. Is de opzet voor jou goed dan ga ik verder met het bouwen van jouw website.

stap 9: Oplevering website

Na het bouwen van jouw website komt de dag dat je website klaar is. Samen gaan we jouw website bekijken en doorlopen. Je kunt nu nog de laatste details aanpassen en aangeven of je nog iets wilt veranderen. Deze aanpassingen doe ik nog voordat je website helemaal af is.

Stap 10: online

Het is zover, je website gaat online. Yes! Vertel het je vrienden, familie, kennissen, collega's en iedereen die je spreekt. Dat hoeft natuurlijk niet maar wanneer jij jezelf als ondernemer op de kaart wilt zetten is het belangrijk anderen te vertellen wat je doet en dat ze meer over jou te weten kunnen komen op jouw website.

Stap 11: support

Nadat je website online is kan het zijn dat je toch nog iets wilt veranderen. Het is toch fijn wanneer je support krijgt wanneer je die nodig hebt. Daarom blijf ik voor jou beschikbaar en krijg je een maand gratis support van mij. Ook daarna kunnen we afspreken dat ik je blijf ondersteunen.

stap 12: Koffie

Ik vind het leuk om te horen hoe het verder met jou gaat. Daarom mag je ook altijd een kop koffie komen drinken als je dit wilt. Voor mij houdt het niet op wanneer de website af is. Integendeel, voor mij is dat pas het begin. Maar voel je niet verplicht, het is geheel vrijblijvend.